duminică, 12 decembrie 2010

Bonus de implicare: Spondiloza et Co

Din pacate spondiloza (cervicala, toracala, lombara) este pe lista de "bonusuri" reale cu care omul "modern" ramane in urma unei vieti dedicate muncii de birou, adica munca de pe scaun (de la programatori la croitori, ceasornicari, etc)

Citez de pe site-ul celor de la "Kinetomedicus":
Cercetatori americani considera ca principala cauza a spondilozei cervicale este datorata imbatranirii tesutului uman intrucat nu trebuie marginalizate si urmatoarele cauze :
  • adoptarea unei pozitii vicioase a coloanei cervicale (statul prelungit la birou, la fotoliu,in fata calculatorului etc);
  • sedentarismul prelungit
  • anomalii congenital sau traumatisme etc.
Toate aceste cauze favorizeaza aparitia unei uzuri progresive asupra discurilor intervertebrale si instaurarea acestei boli.

(poza apartine prostemcell.ro)



Simptome
  Durerea este unul dintre principalele simptome ale spondilozei. Daca arterele vertebrale sunt comprimate (indiferent din ce cauza) se reduce cantitatea de sange care iriga creierul astfel poate sa apara o lipsa de sange a trunchiul cerebral si a cerebelului. Acesta cauzeaza aparitia unor dureri in regiunea occipitala.
Spondiloza cervicala se caracterizeaza cu urmatoarele simptome:

  • dureri in zona cervicala (dureri de cap)
  • dureri in umar,  brat sau in piept
  • ameteli
  • furnicaturi la nivelul membrelor superioare
  • gat dureros (incremenit)
  • dificultate la mers si lipsa de coordonare
  • reflexe anormale
  • scaderea fortei musculare (la inceput scade forta musculara la nivelul mainilor si dupa aceea la nivelul membrelor inferioare)
  • atrofia muscular si pierderea functionalitati musculature paravertebrale
  • apar tulburari in nutritia articulara care uneori favorizeaza aparitia unor modificari biochimice la nivelul cartilajelor articulare. etc
Cei care sunteti familiarizati cu simptomele enumerate mai sus va invit sa mai aprofundati siteul  "Kinetomedicus" (sau altele asemanatoare: BZI, etc).

Din fericire pt cei din tarile scandinave, aceasta este o boala profesionala si este anuntata, prevenita si tratata din timp.
Din pacate pt noi, traim in Romania unde ca de obicei suntem ultiimi in adoptarea de legi si masuri pt protectia oamenilor muncii (recte sclavilor moderni).

Sarbatori fericite s'avem!

[LE:] 

Vezi si Spondiloza: remedii alternative


6 comentarii:

  1. si ce trebuie facut?...eu fac fitness de 2 ori pe saptamana (asa mi-am remediat niste probleme crave ale coloanei)si totusi ma cam doare gatul ,si il simt mai intepenitin unele zile si imi vine sa il misc pana "trosneste" si parca imi e mai bine....
    zilele trecute m-am trezit ca nu ridic capul de pe perna si ametesc ,iar in picioare imi pierdeam echilibrul...am vazut la mama simptome similare .n-am stiut ce sa fac ,am luat un antinevralgic ,am mancat ,am stat in pat linistita si cand am avut ceva stabilitate dupa 5 ore am iesit la aer si mi-am revenit pana a 2-a zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne spuneti-mi si mie ce sa fac ca innebunesc de durere ..de 6 zile sunt terminata de durere cu tot cu tratament injectabil cu MOVALIS,mydocalm,supozitoare de Clafen..si gel DICLAC....va rog daca stiti secretul ajutatima si pe mine sunt dispusa sa incerc orice..nu mai pot am si copilas mic de care trebuie sa am grija,imi este greu cu durerile astea..sanatate va doresc

    RăspundețiȘtergere
  3. OK, vad ca e foarte cautat subiectul acesta, voi incerca sa incropesc rapid un articol cu ceea ce am facut eu pt a-mi remedia aceasta problema. (va aparea pe prima pagina, probabil voi pune si aici un link)

    Sanatate multa sa avem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am pus link mai sus, la sfarsitul articolului (http://noreallimits.blogspot.ro/2013/01/spondiloza-remedii-alternative.html)

    RăspundețiȘtergere
  5. In urma cu 2 ani am adormit cu capul aplecat, cu barbia in piept, uitandu-ma la TV, intins pe pat cu capul sprijinit de marginea patului si fara perna. Dupa cca 4 ore de somn, m-am trezit de la un zgomot pe care nu-l mai auzisem niciodata. Nu m-am mai putut ridica normal din acea pozitie, trebuia sa fac eforturi pentru a ma ridica din pat. Nu-mi mai puteam indrepta capul si ma durea ingrijorator de tare partea din spate a gatului la baza. Am fost la medic si mi-a spus ca nu se poate face nimic, mi-am rupt "cartilagiul", acesta ramanand in continuare indoit spre in fata ca si cum indoi un deget. Durerea a inceput sa fie mai suportabila si dupa doi ani, dar mi s-a format o asa zisa "umflatura" iar capul nu mai este perpendicular pe axa coloanei vertebrale, ci este dus mult in fata iar daca sunt privit din lateral, arat ca gatul de lebada. Am scris aici pentru a nu face si voi aceasta greseala. Consecintele apar si in mediul in care sunteti, de exemplu: nu-mi mai pot gasi o prietena in urma celei care m-a parasit spunandu-mi "dracul e mai frumos dacat tine".

    RăspundețiȘtergere

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Recomandations

În continuare puteţi găsi câteva articole care mi-au atras atenţia /
Hereafter you may find some articles that caught my attention: