luni, 13 iulie 2009

CityBike Braşov - De ce nu? că doar este european cu acte in regulă!


După lupte seculare care a durat vre-un an şi oleacă am reuşit să pun cap la coadă electronii, să ii croşetez şi să leg cu ajutorul lor încă o punte prin care să mai schimb impresii artistice cu prietenii plecaţi prin ţările calde, Austria in acest caz.
Aşa că, de la un prieten foarte bun, Corespondentul din Viena pt voi, vom servi azi la lectura de după cină:



în traducere liberă Viena, Oraşul pe bicicletă... cu ceva gratis
(gugla translatoare nu stie ce e gratis dar oricum nu mai contează dacă tot e mocca :D - eventual traducerea corectă o puteţi pune voi vorbăreţii de neamţă la secţiunea de comentarii) .
De pe site-ul lor şi la neamţa pe care o bunghesc eu, reiese că ar costa 1 euro închiriatul dar au si carduri cu trasee turistice la 2 euro, etc.

Deci,
  • oraş turistic avem? Avem!
  • primar avem? Avem!
  • administratie locală avem? Avem!
  • avem chiar şi Raiffesen Bank ca să işi pună reclama :)


Puţină destupare la creer ne mai trebuie şi secolul acesta am putea fotografia aşa ceva chiar în Braşov. Sau poate chiar de luna viitoare, de ce nu ?!

În altă ordine de idei
Tot pe site acolo mai zic ei ceva si de câtă economie fac astfel la emisiile de CO2.
Aici cred că i-am putea ajuta şi noi şi să le oferim soluţia salvatoare adoptată de administaţia Braşov, adică înlocuirea transportului electrificat foarte poluator la noi in depresiune, cu autobuze ultra mega performante noi şi ecologice pe ... motorină!
Se vede şi in prima poză de altfel ce vechitură de tramvai au din primul razboi mondial, nţ-nţ, mai mare ruşinea! la valorea loooor... În sârşit suntem şi noi mai înaintaţi la ceva: transport ultraperformant si modern in oraş!
Şi nu orice fel de oraş, ci unul depresionar unde curentii de aer nu pot să se plimbe de capul lor ca să înlăture poluarea produsă de troleibuze şi tramvaie.
Ceee, nu ştiaţi că şi astea poluează?! Nici eu nu ştiam :D dar se pare că sunt mult mai periculoase intr-un oraş depresionar decât toate vechiturile si noiturile de autobuze la un loc şi camioane 30 de metri (10m camionul + 20m fumul) care ne înceţoşează oraşul.
Adică e logic nu? că altfel nu şi-ar fi permis nimeni să le distrugă...



Un comentariu:

  1. Interesant articolul, si cred ca se poate implementa si in Brasov.
    La inceput acest sistem era fara sa platesti si fara sa te inregistrezi, un simplu stand la liber dar dupa putin timp au disparut bicicletele sau erau abandonate peste tot, chiar si in Dunare.
    Cu acst nou sistem se poate face foarte bine controlul celui care imprumuta bicicleta si care este nevoit sa o aduca la locul de unde a luat-o.

    RăspundețiȘtergere

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Recomandations

În continuare puteţi găsi câteva articole care mi-au atras atenţia /
Hereafter you may find some articles that caught my attention: