duminică, 5 iulie 2009

Death is a disease - moartea este o boală!


Moartea e o boală.
E la fel ca oricare alta.
Şi există un leac.
Un leac.
Iar eu εl voi găsi.

The Fountain (2006)
( Drama | Romance | Sci-Fi )

Un film artistic superb, frumos realizat, inedit, ăăă... o poezie de film cu o muzică superbă (Clint Mansell).
Un film care a stârnit în mine multe emoţii şi mi-a evidentiat sensibiltăţi ... :"> oups
:-P .
Un film in care sunt combinate f frumos efecte speciale moderne cu cele simple dar mai potrivite si de efect pt un astfel de film.
Un film despre dragoste, viaţă si moarte sau viaţă după... viaţă, viaţă eternă, spiritualitate, misticism, totul împletit în trei actiuni paralele... well, you have to see it for yourself ;)


The Fountain Trailer:


Interpretările sunt exceptionale, Hugh Jackman si Rachel Weisz in roluri principale, iar printre altii si 20 mayaşi reali.
Evident că nu e un film usor de gustat, "this film does require a thinking brain to be appreciated". Mai multe comentarii gasiti pe imdb (sub 'more')


The Fountain (death is the road to awe)
Mai multe imagini intr-un clip frumos realizat pe aceeaşi muzica superbă (Clint Mansell):

Moartea este drumul către împlinire
(Cu aceasta afirmatie nu sunt totusi de acord. Plus că vine să contrazică partea cu boala care ar putea fi vindecată... dar hei! e un film!)

Fântâna în blog
Revenind acum la blogul acesta si legatura cu filmul prezentat, titlul ar trebui să arate suficient de clar legatura... :D De altfel titlul este chiar afirmatia din film care mi-a retinut atentia intr-un mod deja vu şi mi-a trezit multe aminitiri pe aceeastă temă. În plus s-a potrivit ca o piesă de puzzle in tabloul conspirationist din anumite colţuri ale minţii mele :-> :
Moartea e o boală. E la fel ca oricare alta. Şi există un leac...

Deja vu in sensul că de-a lungul timpului am avut multe discuţii cu persoanele care oscilau (vibrau ;) ) pe aceeaşi frecvenţă cu mine, discuţii pe diverse teme, de la unele mai banale, mai stupide sau mai inteligente până la altele mai spirituale si anti-conspiraţioniste ca altele.
Deliciul era întotdeauna legat de astfel de subiecte ca cel de faţă: bătrâneţea/moartea este o boală ce ne este indusă în fiecare secundă, incă din primul moment când ne naştem şi primim primul vaccin de bun venit şi până ajungem legume sau măcar bătrâni senili si dependeţi de medicamentele compensate...
Well, here you have it! Ataşat materialelor despre alimentaţie fabricată poluată si poluare ar trebui să se integreze perfect in blogul meu.
Probabil voi reveni altădată cu un alt post pe tema imbolnăvirii oamenilor cu ... batrâneţe, cu moarte, acum vă las să savuraţi filmul, e prea frumos ca să îl stric...

PS:
Ştiu, nimeni nu ar vrea un Hitler care sa trăiască 1000 de ani, si totuşi cea mai citită carte de pe Pământ ne vorbeşte de oameni care trăiau muuulte sute de ani ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Recomandations

În continuare puteţi găsi câteva articole care mi-au atras atenţia /
Hereafter you may find some articles that caught my attention: